Siirry pääsisältöön

Onko kuvasi somevalmiita?

Ootteko koskaan syynänneet kuvaa joka kulmasta, jonka haluaisitte laittaa someen, että onko se varmasti somekelpoinen? Näkyykö hellassa pinttymiä, onko lattiassa tahroja? Repsottaako kaapinovet tai vetolaatikot? Tursuaako joka paikka vaatteita? Leluja? Onko vessa kiiltävän puhdas ja onko sitä varsinkaan roskiskaappi? 

Lastenhuone. Arvatkaa kuinka monta kertaa oon pyytänyt siivoamaan tämän? 🤪


Pyykkiä, leluja ja muuta roinaa on saattanut kertyä nurkkiin pyörimään, imuria harvemmin laitetaan enää siivouskomeroon, koska sitä tarvitaan niin usein, että sen uusi paikka on keittiössä. Tai olkkarissa. Tai makkarissa. Tai eteisessä. You name it. Se on osa sisustusta nyt. Mutta toki kuvissa se ei saa näkyä koska se näyttää tyhmältä! 

Imuri. Tuo moderni sisustuselementti. Kaapitkin tursuaa kamaa. Tuttua?


Lapset kun käyvät yökylässä, kamat puretaan vasta tietty noin 5 viikon päästä siitä. Reput ja säkit lojuu eteisessä pitkin poikin. Pyykitkin viikataan kaappiin sitten vasta, kun kasasta ei enää löydä mitään, koska se on niin helvetin korkea. Ehkä mä oon laiska. Tai liian rento. En tiiä, mutta vaikeaa tuntuu toisinaan olevan nää kotityöt. 🥵

Matto, jolla on aina se yksi kapinakulma. Miksi et suoristu?!


Ja sit me syynätään sitä yhtä kuvaa, vaikka tasan tarkkaan tiedetään, että muillakin on sellaista aina joskus. Tuskin me ollaan planeetan ainoita, joilla on sekaista toisinaan. Joten julkaise se kuva ja unohda se paska siellä ympärillä. Koska tasan varmana ainakin lapsiperheen vanhemmat  huutaa hallelujaa, kun näkevät että muillakin on välillä niiden sisustuslehtikuvien sijaan joku ”Kodin kaaos ja sekasorto” -lehden kuvaukset menossa. 😂🙏🏻

Insta : @neljanlapsentornado

Kommentit

 1. Viime aikoina on tosi paljon häirinnyt tällainen arjen silottaminen. Kaikilla on täydellisiä siistejä koteja ja kaikki ihmiset näyttää täydellisiltä. Instagramissakin saisi olla enemmän tämän tyylisiä kuvia, ihan normaalia arkea sotkuineen. Kaikki me ollaan vaan ihmisiä!

  https://kohtiparempaaminua2020.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin! Mä tuon instassa esille raakaa arkea lasten kanssa, niin feedissä kuin tarinoissa 😂😂 Koska oon kyllästynyt niihin samaa kaavaa noudattaviin kuviin ja ajatuksiin vanhemmuudesta.

   Poista
 2. Nää on niin ihania kirjoituksia ja kuvia, vertaistukea parhaimmillaan. Kiitos! Meillä pieni asunto, kaiken hamstraajia vielä molemmat vanhemmat. Eli paaaaljon tavaraa, millä ei mitään järkevää paikkaa. Pinoja joka paikka täynnä. Tosi kurja katsella kuvia, mitkä on kuin suoraan sisustuslehdistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että on vertaistukea näistä! Sitä yritänkin 🙏🏻 Olis kiva jos olis enemmän tällästä ”normi arkea” joka puolella. Ei tarkoita että ei olis normaalia arkea jos koti ei oo sekaisin jatkuvasti, ollaanhan me erilaisia ihmisiä kaikki, mutta jokaisella varmasti joskus on enemmän tai vähemmän kaaosta.

   Poista
 3. Katson kuvista sen, että kaikilla on kutakuinkin vaatteet päällä. Takkutukat ja sotkut saa näkyä. ��

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

”Ei pitäis olla niin v*tun vaikeaa”

Mä oon niin kyllästynyt siihen että mulla ei saisi olla tunteita tästä tilanteesta, koska ”ei pitäis olla niin vitun vaikeaa pysyä yhtä kuukautta sohvalla ja hoitaa ne lapset ihan ite”. 
Ei saisi valittaa siitä, että jouduit jäämään lasten kanssa kotiin, koska joku muu ei nää lapsiaan ollenkaan. Ei saisi valittaa että oot kuukauden täysin palkatta, koska joku joskus joutui lähtemään evakkoon tai sotimaan. 

Mutta tää on henkistä sotaa. Mä tiedän vallan mainiosti, että tilanne on vakava. Siksi mä täällä kotona olen lapsien kanssa. Ilman sitä palkkaa. Teen oman osani sillä, että pyrin välttelemään kontakteja ja muuta turhaa ravaamista. En oo vähätellyt tätä tautia. Mä osaan myös hoitaa omat lapseni, osaan tarjota virikkeitä.
Mutta kun ollaan enemmän ja vähemmän tässä elokuusta asti sairasteltu, viime kuukausina oikein urakalla putkeen ja ollaan oltu kotona jo ennestään jatkuvalla syötöllä, niin kyllähän tää tilanne on henkisesti raskas. Kun työ tekee mielenterveydelle hyvää ja muutenkin tuo…

Kun tarvin muiden mielestä ammattiapua

Mun ei oo tarkoitus loukata tällä ketään yhden lapsen vanhempaa, jonka lapsi on pieni. Mä vihasin ja vihaan edelleen sitä, että sanotaan ”odota kun se lapsi kasvaa”, mutta nyt mun on pakko sanoa se. Ja muistakaa että en tarkoita tällä tekstillä mitään pahaa nuoria yhden lapsen äitejä kohtaan. 🙏🏻 Vaan korostaa näitä meidän täysin eri lähtökohtia. Mutta nyt seuraa todella pitkä avautuminen näistä mua loukanneista ihmisistä. 
Musta siis puhuivat paskaa juurikin nuoret, parikymppiset yhden pienen lapsen vanhemmat (okei, yksi kolmekymppinenkin kolmen lapsen poikkeus siellä oli myös sekä yksi kahden lapsen äiti, mutta jo alkuun tuli aika selväksi että he rakastaa jauhaa muista, joten..). He arvostelivat mun äitiyttä ja mua ihmisenä tosi kurjalla tavalla ja spekuloivat mun elämää tosi rankasti.


Mä sain sanottua oman kantani kyllä, lisäsin ne uuteen ryhmään, sanoin oman näkemykseni ja lähdin vetään. Mutta se mitä mä en sanonut, mitä mä olisin halunnut sanoa joka tuli vasta myöhemmin mun miel…

Perunapelto perseessä

Hyvää huomenta! Ja anteeksi, että kun avaat silmät tähän maailmaan, saat kahvin naaman eteen ja avaat tän sivun, joudut heti katselemaan mun takareisiä. 🤭


Mutta mä halusin tuoda esille sen, että äitiyden tuomat muutokset voi joillain ihmisillä vaikuttaa myös muihinkin alueisiin kuin vaan niihin mahaan ja rintoihin. 
Kun raskaus kerrytti kiloja turvotuksen ja ihan rehellisesti myös omien syömisten takia, niin niistä puolet meni mahan sijasta reisiin ja persukseen. Kuva silottaa vahvasti tilanteen oikeellisuutta, liian armollinen kamera tässä puhelimessa 😁

Oon ihan sujut tämänkin vartalon osan kanssa, kyllähän se toimii niinku pitää. Mutta koska mä oon vaan ihminen, niin kyllä muakin joskus ahistaa se, et takareidet ja perse on ku perunapelto. Mut onneks suurimman osan ajasta oon ihan ok asian kanssa. Varmaan ku en nää sitä koko ajan kumminkaan. 
Ihmisillä vaikuttaa niin yksilöllisesti eri asiat eri tavalla vartaloon. Monille raskaus ja pienlapsiarki ei tuo mitään muutoksia, mulla sit taa…