Siirry pääsisältöön

”Ei pitäis olla niin v*tun vaikeaa”

Mä oon niin kyllästynyt siihen että mulla ei saisi olla tunteita tästä tilanteesta, koska ”ei pitäis olla niin vitun vaikeaa pysyä yhtä kuukautta sohvalla ja hoitaa ne lapset ihan ite”. 

Ei saisi valittaa siitä, että jouduit jäämään lasten kanssa kotiin, koska joku muu ei nää lapsiaan ollenkaan. Ei saisi valittaa että oot kuukauden täysin palkatta, koska joku joskus joutui lähtemään evakkoon tai sotimaan. 


Mutta tää on henkistä sotaa. Mä tiedän vallan mainiosti, että tilanne on vakava. Siksi mä täällä kotona olen lapsien kanssa. Ilman sitä palkkaa. Teen oman osani sillä, että pyrin välttelemään kontakteja ja muuta turhaa ravaamista. En oo vähätellyt tätä tautia. Mä osaan myös hoitaa omat lapseni, osaan tarjota virikkeitä.

Mutta kun ollaan enemmän ja vähemmän tässä elokuusta asti sairasteltu, viime kuukausina oikein urakalla putkeen ja ollaan oltu kotona jo ennestään jatkuvalla syötöllä, niin kyllähän tää tilanne on henkisesti raskas. Kun työ tekee mielenterveydelle hyvää ja muutenkin tuo rutiinia ja rytmitystä arkeen ja se yhtäkkiä katkeaa, kuka tietää miten pitkäksi aikaa loppujen lopuksi, niin tottakai se ahdistaa.

En ymmärrä miten tässä tilanteessa ei tunteet tunnu olevan sallittuja ollenkaan. Joka paikassa valitetaan siitä, kun valitetaan. Pitäisi olla järkevä ja suomalaisella sisulla vaan puskea läpi. Tässä on kaikilla huoli, yritykset kaatuu, tulee yt -ilmoituksia, läheisiä kuuluu riskiryhmään, ihmisiä kuolee, koko maailma ajautuu lamaan jne. Joten mun tunteet todella on tosi vähäpätöisiä. Mutta silti olen tunteva ihminen, joka haluaisi jonkun paikan purkaa fiiliksiä. Mutta kun ei uskalla. Koska ei saa valittaa.


Insta: @neljanlapsentornado

Kommentit

 1. Tää on tosi jännä kun toiset juuri hyökkii niiden ihmisten päälle jotka valittaa tästä et joutuu oleen kotona. Jollekkin se elämän henkireikä että jaksaa päivästä toiseen saattaa hyvinkin olla tuolla ulkomaailmassa, harrastuksissa ja työssä. Toisille oma koti voi olla vain nukkumista varten kun se elämäntyyli on se että kaikki muu tapahtuu muualla kuin omassa kodissa. Kyllä se vie väkisinkin pohjaa siitä totutusta ja vaatii ison henkisen työn että sopeutuu siihen uuteen tilanteeseen kun kaikki kiva ja onnea tuova on ns. Riistetty pois. Enkä muutenkaan ymmärrä tätä ainaista kilpailua, kenestä saa tuntua ja miltä, onko tarpeeksi suuri se murheen aihe verrattuna johonkin toiseen että sen voisi ääneen sanoa. Me ollaan tuntevia olentoja ja jokaisella meistä on siihen oikeus. Onko se sitten kivaa että kaikki väkisin hampaat irvessä pitää tunteensa sisällä ja sit yks kaks se kuppi tulee täyteen ja sillä onkin sitten vakavemmat seuraukset..? Tsemppiä sinne sun arkeesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta! Ihan hassua miten ihmiset jopa tästä saa kilpailun aikaiseksi. Ja tosiaan jokainen on yksilöllinen, joillekin tää voi olla todella vaikea tilanne. Ei sitä pitäisi vähätellä.

   Poista
 2. Mustahuumori, ilman sitä, olisin hoitolaitoksella vakituisena asiakkaana joka toinen viikko lepäämässä.
  Perhe on paras ja pahin, suurella sydämmellä.
  Parhain näkyy lapsille, pahin "paska" pakataan paperipussiin ja sytytetään tuleen. Sitä saa polkea sammuksiin kaikki jotka haluavat ja valitettavasti nekin jotka ei halua.
  Mutta näin päästiin taas pahasta, ja hyvästä on taas hyvä jatkaa.
  Lapsissa on muutenki aivan liikaa rakastettavaa, niin on hyvä että löytyy valitettavaakin tasapainoksi ��
  Jatka samaan samaan malliin!
  Minä komppaan kaikki mitä olet suoltanut ja on hieno huomata että olet vieläkin suora, rehellinen ja hauska! ��
  T.(Vittuku oonki..)Vanha ystävä 20v takaa.
  P.s kuka hullu tekee 4 lasta!?
  Me tehtiin vaan 3...perä perään.
  ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! 😄 Mut just näin! Lapset on parasta, mutta toisinaan elämä on myös rankempaa ja se on ihan N O R M A A L I A elämää se! Viisaita sanoja vanha ystäväiseni 🙏🏻

   Poista
 3. Tsemppiä!

  Rohkeita ihmisiä tarvitaan, ja olet yksi heistä!

  Nostan virtuaalista kukkahattuani sinulle! 💚❤️

  Terveisin Kukkahattumummi

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kokeilepa tätä eritstyatä kahden erityislapsen kanssa. Opettaja ei tee etäkoulua, eli kaikki opetus on sinun harteillasi. Opettajalla on koulussa avustajia, mä,tarvitsisin myös avustajan, koska kun toinen tekee väärin tai ei tajuu, käännyt, niin jo toinenkin tarvitsee apua. Sit pitäis vielä itsekin opiskella yliopistoopintoja, etäluennot ovat olleet välillä mielenkiintoisia. Onhan se niin että jokainen kokee joskus oman tilanteensa raskaana, toisen raskas voi olla toiselle vasta arkipäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, kuulostaa kyllä rankalta jos ei mitään apua saa opettajilta 😨 Sinuna ottaisin yhteyttä kouluun tai jonnekin ylempään tahoon jos muu ei onnistu ja kertoisin tilanteen! Tsemppiä ja voimia sinne arjen keskelle 🥰

   Poista
 6. Luin juuur kaikki nää kolme blogi tekstiä, kun en nyt ainakaan yhtäkkiä enempää löytänyt. Oot kyllä mielestäni tosi symppis ja samaistuttava äiti ♡ kaikilla on joskus rankkaa ja tuntuu et juuri äitiyden aikana sitä oppii, mitä mielipiteitä uskaltaa julkisesti sanoa juuri sen lynkkauksen pelossa.. vaikka kuinka olisi vaan ollut maailman paskin pv, viikko tai kk.. Kun siinä heikkouden hetkellä menee kertomaan yöllisen synkän ajatuksensa elämän epäreiluudesta siihen takerrutaan kuin hyeenat ja revitään irti, että vihaat sun elämää ja joka hetki on täyttä tuskaa. Nyt varsinkin tän korona p*skan aikana, hermot kiristyt ja ahdistaa koskea naamaan, seinään, lapseen, puhelimeen, ruokaan.. pelkää hengittää lapsiaan, muita tai edes lainkaan, ettei vaan levitä koronaa. Näkee painajaisia siitä, että omat lapset on henki hievärissä ja samalla toivoo, että sais hetken vain olla ajattelematta asiaa ja elää normaalisti. Isot tsempit sulle, muista että kaikki me ollaan yhtä tasapuolisen paskoja ja hyviä.. Jos joku kysyy niin en tee tai ainakaan myönnä tekeväni virheitä. Pieni raha pulan pelko on vain hetkellinen mielen häiriö, koska ollaanhan kaikki miljonäärejä jotka voivat elää perseillä vaikka puolivuotta, syömällä joka pv jotain hummeria ja pihviä.. koska olisihan heikkous myöntää, että niinä kuukauden viimeisinä päivinä laskee mitä sitä vielä syödään. Tsempit ja muista yrittää välillä olla välittämättä muista paskaakaan. T: nuori kahden lapsen mamma

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kun tarvin muiden mielestä ammattiapua

Mun ei oo tarkoitus loukata tällä ketään yhden lapsen vanhempaa, jonka lapsi on pieni. Mä vihasin ja vihaan edelleen sitä, että sanotaan ”odota kun se lapsi kasvaa”, mutta nyt mun on pakko sanoa se. Ja muistakaa että en tarkoita tällä tekstillä mitään pahaa nuoria yhden lapsen äitejä kohtaan. 🙏🏻 Vaan korostaa näitä meidän täysin eri lähtökohtia. Mutta nyt seuraa todella pitkä avautuminen näistä mua loukanneista ihmisistä. 
Musta siis puhuivat paskaa juurikin nuoret, parikymppiset yhden pienen lapsen vanhemmat (okei, yksi kolmekymppinenkin kolmen lapsen poikkeus siellä oli myös sekä yksi kahden lapsen äiti, mutta jo alkuun tuli aika selväksi että he rakastaa jauhaa muista, joten..). He arvostelivat mun äitiyttä ja mua ihmisenä tosi kurjalla tavalla ja spekuloivat mun elämää tosi rankasti.


Mä sain sanottua oman kantani kyllä, lisäsin ne uuteen ryhmään, sanoin oman näkemykseni ja lähdin vetään. Mutta se mitä mä en sanonut, mitä mä olisin halunnut sanoa joka tuli vasta myöhemmin mun miel…

Perunapelto perseessä

Hyvää huomenta! Ja anteeksi, että kun avaat silmät tähän maailmaan, saat kahvin naaman eteen ja avaat tän sivun, joudut heti katselemaan mun takareisiä. 🤭


Mutta mä halusin tuoda esille sen, että äitiyden tuomat muutokset voi joillain ihmisillä vaikuttaa myös muihinkin alueisiin kuin vaan niihin mahaan ja rintoihin. 
Kun raskaus kerrytti kiloja turvotuksen ja ihan rehellisesti myös omien syömisten takia, niin niistä puolet meni mahan sijasta reisiin ja persukseen. Kuva silottaa vahvasti tilanteen oikeellisuutta, liian armollinen kamera tässä puhelimessa 😁

Oon ihan sujut tämänkin vartalon osan kanssa, kyllähän se toimii niinku pitää. Mutta koska mä oon vaan ihminen, niin kyllä muakin joskus ahistaa se, et takareidet ja perse on ku perunapelto. Mut onneks suurimman osan ajasta oon ihan ok asian kanssa. Varmaan ku en nää sitä koko ajan kumminkaan. 
Ihmisillä vaikuttaa niin yksilöllisesti eri asiat eri tavalla vartaloon. Monille raskaus ja pienlapsiarki ei tuo mitään muutoksia, mulla sit taa…