Siirry pääsisältöön

Voiko ylipainoisena olla kaunis ja haluttu?

Mulle on jäänyt kiloja raskauksista. On selluliittia perse täynnä kuten kuvasta huomaa. On mahaa, kuten kuvasta huomaa kun vähän rullaa alemmas, raskausarvista puhumattakaan.  Tosi usein saa kuulla että joku olis kaunis tai kauniimpi jos laihtuisi. Vaikka edes vähän. ”Muutama kilo ku lähtis niin voisit olla vaikka malli!” 

Siinä missä hoikat saavat kuulla että ovat ”pakkasen raiskaamia pulkannaruja” saavat normaalikokoiset, kurvikkaat ja ylipainoiset kuulla, että olisivat nätimpiä ja halutumpia jos laihtuisivat. Molemmat niin väärin. 


Miksi ihmiset kokee että heillä on oikeus arvostella kenenkään vartaloa tai ulkonäköä ylipäätään, varsinkaan jos mielipidettä ei oo kysytty? Meidän kaikkien pitäisi saada olla rauhassa sellaisia kuin ollaan. Ymmärrän että esim anoreksia tai sairaalloinen lihavuus on ongelma, mutta mistä meistä kukaan voi tietää esim sitä, onko siihen haettu jo apua. Ne sivaltavat kommentit ei ainakaan mitään asioita auta mihinkään suuntaan ja loppujen lopuksi jokaisen tulisi huolehtia vain omasta vartalostaan ja miten sitä kohtelee. 

Itse en ajatellut laihduttaa koko elämääni. Jos mulla vielä 60 vuotiaana on muutama elämän ja iän tuoma kilo lanteilla, niin sit saa olla. Musta on jotenkin tosi surullista että naiset tuntuu laihduttavan tai olevan jos jollain dieetillä ikuisesti, vaikka mitään syytäkään ei välttämättä olisi. 


Vaikea yrittää lapsille muodostaa positiivista kehonkuvaa, kun ympärillä ihmiset puhuu miten läskejä ne on, pitäis laihduttaa, ”kato ny näitäkin alleja/kaksoisleukaa” tai kovaan ääneen palvotaan sitä, miten joku on laihtunut. 

Mä en oo koskaan tehnyt painosta mitään numeroa ja mun raskauskilojen pudotukset ei koskaan oo muuttanut meidän arjessa mitään ruuankaan suhteen. Silti huomaan valitettavasti, että mun tyttäret ovat jo saaneet osansa tästä lihava vs laiha -kulttuurista, vaikka esikoinen on vasta 7v ja toinen tytär vasta 5v. Pojat eivät vielä ymmärrä, koska ovat niin pieniä. Mutta tiesittekö, että pojat ja miehetkin sairastuvat syömishäiriöihin? 


Pyydän, puhu itsestäsi ja muista kauniisti. Varsinkin jos on pieniä korvia ympärillä. Annetaan jokaiselle sama ihmisarvo, oli ihminen ulkonäöltään millainen tahansa. 

Kommentit

 1. Tottakai ylipainoisena voi olla kaunis ja haluttu! Kauneushan on katsojan silmissä ja itse ainakin ajattelen, että kukin meistä ihan itse taakkansa kantaa. Toiseksi, raskauden jätteet on eri asia kuin ylipaino. Itsellä ainakin levisi perse (nätisti "lantio") vasta raskaushormoneista. Ja vasta raskauksien jälkeen söin sen isoksi. Nätti olet ja persekin on hyvä! Tai ainakin minusta nätimpi, kuin tiukaksi patiksi treenattu pesäpalloräpsä. Nää on näitä mielipidejuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! Jokainen tykkää eri asioista. Mä kanssa pidän ”rosoisuusesta” ja sellaisesta lookista missä eletty elämä näkyy 😄 Kiitos! Perseeni ilahtui tästä kehusta, tällä elää pitkälle 😍😆

   Poista
 2. Tää ulkonäkökeskeisyys on todella surullista ja niin väärin lasten keskuudessa 😭 ei pienten lasten kuuluisi murehtia aikuisten juttuja, niiden kuuluisi saada olla lapsia ja keskittää miettimisensä leluihin ja peleihin painon tai onko muiden mielestä tarpeeksi muodikkaat vaatteet.
  Ja mitä tulee tuohon toisten painon arvostelemiseen niin se on myös väärin ja todella epäkunnioittavaa. Monilla saattaa olla esimerkiksi joku vakava sairaus mikä nostattaa painoa vaikkei ihminen itse laittaisi suuhun salaatin lehteä kummempaa.
  Itse laihduin eron jälkeen 14 kiloa koska ennen eroa tunne söin todella paljon, joka sitten loppui eron myötä. Tästä sain kuulla paljon kuinka minulla muka on syömishäiriö jne. Vaikka ensimmäistä kertaa vuosiin aloin olla normaalipainon lukemissa ja voin fyysisesti paljon paremmin kuin mitä olin voinut pitkiin aikoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en tosiaan ymmärrä sitä ulkonökeskeisyyttä. Kun kaikki muut asiat kehittyy ja menee eteenpäin, niin edelleen ihmisiä luokitellaan painon tai ulkonäön suhteen. Käsittämätöntä.

   Poista
  2. Ei liity tähän postaukseen ja ylipäätään oon sun kanssas samoilla linjoilla että lapsiarkea saa kuvata rehellisesti ja totuudenmukaisesti, mutta silti heräsin miettimään, mikä on saanut teidät tekemään 4 lasta noin pienillä ikäeroilla? Ei mikään ihme jos väsyttää, vituttaa ja turhauttaa. Läskiä kertyy kun kroppa ei todellakaan ehdi palautumaan raskauksista tota tahtia. Onhan tuo ihan helvetillinen savotta.....meillä kaks lasta pienellä ikäerolla ja näidenkin kanssa on jo ihan riittävästi, saati et neljä :O Ja mikä rahanmeno tulevaisuudessa.... Ei toi tilanne oo lapsillekaan kiva jos vanhemmat ovat usein väsyneitä ja uupuneita ja turhautuvat arkeen.

   Poista
  3. Heippa! Selkeästi et ole lukenut muutakuin mun postausten otsikot, koska muuten tietäisit että asia ei ole näin 😉 Mutta jos ootkin ihan joka ikiseen tekstiin perehtynyt ja silti on samat fiilikset, niin hyppää ihmeessä instassa matkaan mukaan! Siellä on ihan meidän koko arkea, ihan hyvinäkin hetkinä. Joita ilmeisesti et ajattele olevan kauheasti 😂🙏🏻

   @neljanlapsentornado

   Tervetuloa seuraamaan!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

”Ei pitäis olla niin v*tun vaikeaa”

Mä oon niin kyllästynyt siihen että mulla ei saisi olla tunteita tästä tilanteesta, koska ”ei pitäis olla niin vitun vaikeaa pysyä yhtä kuukautta sohvalla ja hoitaa ne lapset ihan ite”. 
Ei saisi valittaa siitä, että jouduit jäämään lasten kanssa kotiin, koska joku muu ei nää lapsiaan ollenkaan. Ei saisi valittaa että oot kuukauden täysin palkatta, koska joku joskus joutui lähtemään evakkoon tai sotimaan. 

Mutta tää on henkistä sotaa. Mä tiedän vallan mainiosti, että tilanne on vakava. Siksi mä täällä kotona olen lapsien kanssa. Ilman sitä palkkaa. Teen oman osani sillä, että pyrin välttelemään kontakteja ja muuta turhaa ravaamista. En oo vähätellyt tätä tautia. Mä osaan myös hoitaa omat lapseni, osaan tarjota virikkeitä.
Mutta kun ollaan enemmän ja vähemmän tässä elokuusta asti sairasteltu, viime kuukausina oikein urakalla putkeen ja ollaan oltu kotona jo ennestään jatkuvalla syötöllä, niin kyllähän tää tilanne on henkisesti raskas. Kun työ tekee mielenterveydelle hyvää ja muutenkin tuo…

Kun tarvin muiden mielestä ammattiapua

Mun ei oo tarkoitus loukata tällä ketään yhden lapsen vanhempaa, jonka lapsi on pieni. Mä vihasin ja vihaan edelleen sitä, että sanotaan ”odota kun se lapsi kasvaa”, mutta nyt mun on pakko sanoa se. Ja muistakaa että en tarkoita tällä tekstillä mitään pahaa nuoria yhden lapsen äitejä kohtaan. 🙏🏻 Vaan korostaa näitä meidän täysin eri lähtökohtia. Mutta nyt seuraa todella pitkä avautuminen näistä mua loukanneista ihmisistä. 
Musta siis puhuivat paskaa juurikin nuoret, parikymppiset yhden pienen lapsen vanhemmat (okei, yksi kolmekymppinenkin kolmen lapsen poikkeus siellä oli myös sekä yksi kahden lapsen äiti, mutta jo alkuun tuli aika selväksi että he rakastaa jauhaa muista, joten..). He arvostelivat mun äitiyttä ja mua ihmisenä tosi kurjalla tavalla ja spekuloivat mun elämää tosi rankasti.


Mä sain sanottua oman kantani kyllä, lisäsin ne uuteen ryhmään, sanoin oman näkemykseni ja lähdin vetään. Mutta se mitä mä en sanonut, mitä mä olisin halunnut sanoa joka tuli vasta myöhemmin mun miel…

Perunapelto perseessä

Hyvää huomenta! Ja anteeksi, että kun avaat silmät tähän maailmaan, saat kahvin naaman eteen ja avaat tän sivun, joudut heti katselemaan mun takareisiä. 🤭


Mutta mä halusin tuoda esille sen, että äitiyden tuomat muutokset voi joillain ihmisillä vaikuttaa myös muihinkin alueisiin kuin vaan niihin mahaan ja rintoihin. 
Kun raskaus kerrytti kiloja turvotuksen ja ihan rehellisesti myös omien syömisten takia, niin niistä puolet meni mahan sijasta reisiin ja persukseen. Kuva silottaa vahvasti tilanteen oikeellisuutta, liian armollinen kamera tässä puhelimessa 😁

Oon ihan sujut tämänkin vartalon osan kanssa, kyllähän se toimii niinku pitää. Mutta koska mä oon vaan ihminen, niin kyllä muakin joskus ahistaa se, et takareidet ja perse on ku perunapelto. Mut onneks suurimman osan ajasta oon ihan ok asian kanssa. Varmaan ku en nää sitä koko ajan kumminkaan. 
Ihmisillä vaikuttaa niin yksilöllisesti eri asiat eri tavalla vartaloon. Monille raskaus ja pienlapsiarki ei tuo mitään muutoksia, mulla sit taa…